ELS NOSTRES RACONS > Informàtica

 

* INFORMÀTICA: CARTA ALS PARES D’ESO

 

Benvolguts pares i mares,
Us fem arribar una breu pinzellada de la programació de Secundària de l’aula d'informàtica per aquest curs.


PRIMER D’ESO

La facilitat interactiva de les noves tecnologies fa que els alumnes les aprenguin amb el mètode de prova i error. Malgrat que aquest sistema és força efectiu pel que fa a l’aprenentatge, crea una sèrie de mals hàbits, que si no es tracten aviat, seran de difícil solució. Per aquest motiu, el primer curs de l’ESO estarà bàsicament enfocat en l’aspecte més bàsic: l'escriptura, amb “Saber escriure amb ordinador” com a objectiu principal, però també es farà un treball introductori sobre les presentacions multimèdia i els editors de mapa de bits.

Es treballaran bàsicament les aplicacions següents: Ktouch, Libre Office i Gimp.

 

 

SEGON D’ESO

En aquest curs treballarem principalment dos aspectes: consolidar la mecanografia i aprendre a fer presentacions espectaculars de treballs, perquè puguin aplicar els coneixements a altres assignatures que cada cop més utilitzen programes d’aquest tipus. En l’últim trimestre es faran diverses pràctiques d’edició de Bitmaps.

Es treballaran bàsicament les aplicacions següents: Ktouch, Libre Office i Gimp.


TERCER D’ESO

Malgrat que els fulls de càlcul són de difícil comprensió pels alumnes, cal fer-ne un monogràfic perquè descobreixen el seu potencial. A més a més, aquestes eines poden ser molt útils en la vida diària i segur que més endavant  necessitaran utilitzar-les. També es farà dibuix vectorial, edició de mapa de bits i programació HTML.
Es treballaran bàsicament les aplicacions següents: Libre Office, Inkscape, Gimp i un editor bàsic de text.


QUART D’ESO

A quart, els alumnes ja han madurat, i és el moment per treballar la precisió, per això, els programes d’edició de bitmaps i retoc de fotografies són ideals per potenciar les habilitats detallistes i el perfeccionisme, és a dir, a fer la feina ben feta.
Es treballarà amb el programa d’edició de bitmaps Gimp.

 


> Els alumnes que no hagin acabat les pràctiques o les vulguin perfeccionar, ho podran fer a casa a títol individual, si el professor no diu el contrari. Les pràctiques cal lliurar-les la setmana abans dels exàmens globals de cada trimestre. Per tant, és imprescindible que l’alumne tingui instal·lat, a l’ordinador de casa, els programes que treballem, ja que si utilitza uns altres pot tenir problemes que incideixin en la qualitat del treball. Qualsevol problema que no permeti l’alumne lliurar un treball a temps, cal que parli amb el professor amb prou temps d'antelació per poder trobar una solució.


> No es pot aprovar la matèria si no es lliuren correctament les pràctiques realitzades.


> Tots els programes que utilitzem són gratuïts i estan disponibles en versions per a Windows i Mac. Es poden descarregar legalment i lliures de virus, des de les pàgines oficials de l'aplicació o des de www.softcatala.org.

 

 

> Tecnologia


presentarenys.net   © 2018   Avís legal   Crèdits
Carrer Pompeu Fabra, 2
08350 Arenys de Mar - Barcelona

Tel. 93 792 02 41 / 93 792 29 53

centre@presentarenys.net