INFORMACIONS > Notícies > Curs 2018 - 2019

125 anys: Pelegrinatge a Montserrat

09/06/2017

 

A TOTA LA FAMÍLIA CONCEPCIONISTA D’ARENYS DE MAR:

MESTRES, PROFESSORS, PARES I MARES, ALUMNES, EXALUMNES, MOVIMENT LAIC CONCEPCIONISTA, EDUCADORS, AMICS...

 

A la vida de les persones, de les famílies, de les institucions, hi ha dates ordinàries que estan marcades al calendari de cada any: aniversaris, sants, festes… I n’hi ha d’altres d’extraordinàries, que passen dues, tres o molt poques vegades a la vida, per això són extraordinàries.

 

Doncs a la FAMÍLIA CONCEPCIONISTA tenim, aquest 2017, una data extraordinària: complim 125 anys i ho volem celebrar!

 

Quan es presenta un esdeveniment com aquest, es comença a organitzar amb temps, i l’anotem a les agendes i ens reservem la data perquè res ens impedeixi unir-nos, en aquest cas, amb tota la Família Concepcionista d’Espanya, el dia central de la celebració i al lloc previst.

 

El dia serà el 21 d’octubre i el lloc MONTSERRAT. Una data i un lloc que portem molt a dins del cor els qui ens sentim concepcionistes. El 21 d’octubre del 2017, celebrem el cinquè aniversari de la canonització de M. Carmen Sallés. I Montserrat és lloc entranyable, perquè M. Carmen hi pujava cada any amb els seus pares a visitar la Mare de Déu de Montserrat, i allà, quan tenia deu anys, coincidint amb l’any de la seva primera comunió, va descobrir la seva vocació, ser tota per a Jesús.

 

Aquella nena de deu anys, la Carmeta, ho va tenir clar aquell dia i al llarg de tota la vida. El que no sabia era que Jesús li aniria demanant per ser com Ell i com la seva Mare, la Mare de Déu. A la seva vida va tenir moments de llum, moments de foscor, de dificultat, de no saber… i amb 44 anys va iniciar la fundació de la nova congregació, a Burgos.

 

Per això, el 21 d’octubre, tots els col·legis concepcionistes d’Espanya estarem celebrant-ho plegats a Montserrat. Si vénen de llocs tan llunyans, nosaltres, que estem tan a prop, hem de ser, juntament amb Barcelona, el grup més nodrit i acollidor, perquè es trobin bé entre nosaltres, descobreixin la meravella d’aquesta muntanya serrada, on es venera la imatge de la Moreneta, però, sobretot, descobreixin la grandesa dels nostres cors, en rebre’ls, en acollir-los, en compartir amb ells aquest dia que serà meravellós. I, com resa la tradició: “Catalunya, lloc d’acolliment”.

 

A la pàgina web www.concepcionistas.es trobareu el programa del viatge, per als que vénen de fora. Nosaltres ho organitzarem des d’aquí, participant en tots els actes. Més endavant donarem més informació, avui només us podem dir això perquè us animeu i us reserveu la data al calendari.

 

Amb molt d’afecte,

M. Benita Espadas

 

* Podeu descarregar-vos la carta a l’arxiu adjunt (cliqueu aquí).

 
presentarenys.net   © 2018   Avís legal   Crčdits
Carrer Pompeu Fabra, 2
08350 Arenys de Mar - Barcelona

Tel. 93 792 02 41 / 93 792 29 53

centre@presentarenys.net