Activitats Educació Infantil i Primària (Curs 2020 - 2021)

COLÒNIES

A final de cada cicle, els cursos 2n, 4t i 6è van tres dies de colònies. Acompanyats del mestre i de monitors realitzen activitats per a conèixer l’entorn i tenen temps per a jugar i per a relacionar-se amb els companys en un entorn diferent de l’habitual. Considerem que és una bona oportunitat per a ajudar a desenvolupar l'autonomia dels alumnes, per potenciar la convivència i per a treballar continguts en un entorn òptim.

CURS DE NATACIÓ

Els alumnes de P-5 i 1r de Primària realitzen un curs de natació de gener a maig al Complex Esportiu Fons de les Creus. Aquesta activitat pretén apropar l'alumnat al medi aquàtic d’una manera lúdica. Les sessions es duen a terme un cop a la setmana i duren 30 minuts. Alguns dels continguts més significatius que es treballen són, entre d’altres: la flotació, la respiració, els estils natatoris, la propulsió i les entrades a l'aigua. Els alumnes amb un nivell més avançat intenten millorar la tècnica individual i els que no estan tan familiaritzats amb aquest medi aconsegueixen perdre la por de seguida. El curs l’imparteixen monitors especialitzats.

VELA

Al tercer trimestre, els dos grups de sisè de primària fan un curs de vela lleugera, organitzat pel Club Nàutic d’Arenys de Mar. El curs es desenvoluparà durant els mesos d’abril, maig i part de juny, dues hores seguides setmanals (dijous i divendres a la tarda). Un grup de monitors, un per embarcació, comandat per una encarregada i per la coordinadora de l’escola de vela, així com els mestres d’Educació Física que han acompanyat els alumnes, estan en tot moment pendents perquè l’activitat es desenvolupi de la millor manera possible i amb una bona seguretat. Els dies que per les condicions meteorològiques, no es pugui sortir a navegar, es realitzaran sessions teòriques a l’escola o a l’entitat esportiva que el Club té al port.