Projecte 6è: 22 dies 22 peusEls alumnes de sisè al llarg d’aquest curs 2023-2024 participem en el projecte educatiu “22 dies en 22 peus, aventura en solitari a l’Atlàntic”.
Aquest projecte està impulsat per la Generalitat de Catalunya, la Fundació Barcelona Capital Nàutica (FBCN) i el Museu Marítim de Barcelona, per tal de fomentar l’educació dels alumnes en l’àmbit de la nàutica. Aquest és el segon cop que es porta a terme i enguany hi participem 64 escoles.
El projecte consisteix a seguir en temps real la regata Mini Transat, i alhora treballem sabers de geografia, matemàtiques, ciències, plàstica, llengua catalana, educació física, els objectius de desenvolupament sostenible (ODS)...
Dels 90 participants de la regata, 9 s’han format a la Base Mini de Barcelona i són els que formen part del programa educatiu “22 dies en 22 peus, aventura en solitari a l’Atlàntic”, els quals han estat apadrinats pels diferents centres educatius per tal d’anar fent un seguiment de la seva navegació.
Nosaltres apadrinem en Fede Norman, regatista argentí format a Barcelona, el qual s’ha proposat ser el primer argentí a travessar l’Atlàntic en solitari.
La regata té dues etapes: en la primera salpen del port de Les Sables d’Olonne, a França, i van fins a l’illa de La Palma de Gran Canària, on fan una parada tècnica per tal de refer-se i preparar la segona part de la regata que consisteix, ara sí, a travessar l’Atlàntic des de Santa Cruz de La Palma, Tenerife, fins a Saint-François port de l’illa de Guadalupe, a la Guaiana Francesa.
Des de l’organització del projecte i el programa educatiu, treballem diferents reptes que consisteixen a plantejar preguntes per tal que els alumnes investiguin sobre diferents sabers relacionats amb la regata: planisferi, paral·lels, meridians, orientació, relació entre les milles nàutiques i les unitats de mesura del Sistema Internacional, hàbits saludables, higiene, descans, alimentació, forces, salinitat, flotabilitat... i un ventall immens de diferents sabers i curiositats que ens han ajudat a entendre i a aprendre un munt de coses.
Diferents mitjans de comunicació s’han fet ressò de la Mini Transat i del programa educatiu, i els nostres alumnes de sisè n’hem estat molt protagonistes!

Us adjuntem un enllaç amb algunes fotografies d’aquesta activitat:

 

https://www.elperiodico.com/es/blau/20231117/5-000-alumnos-siguen-llegad...

https://www.naucher.com/generalitat-de-catalunya-barcelona-capital-nauti...

https://www.eldiario.es/canariasahora/lapalmaahora/deportes/mini-transat...

https://www.ara.cat/especials/22-dies-22-peus-programa-educatiu-d-exit-j...

https://www.radioarenys.cat/programs/lapresentacio/radioarenysdemar_podc...